Mindenáron mászni

Volt „szerencsém” Magyarország egyik legelszántabb, fiatal hegymászójával jeget mászni néhány napon át a Tátrában, felettébb „lenyűgöző” élményeimet szeretném elmesélni, nem túl nagy körítéssel, szorítkozva inkább a megdöbbentő puszta tényekre.

A kapcsolódó cikk kommentjei.

Írta: Feri Címkék: balesetveszély jégmászás Kommentek: 4 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Gyurka 2013. Feb. 25. 10:38
Szomorú, hogy ilyen írásnak teret adnak ezen a honlapon.
lizzard 2013. Feb. 25. 15:59
Mit gondoltál,hova mész? Eszembe jut egy úgy 6 évvel ezelőtti eset,amikor egy hantagépet kivittünk Höllentalba,beszálltam egy 4es útba,leszóltam neki,hogy figyeljen,nem százas a kő,és a stand meg a köztesek se az igaziak,de semmi gáz,nem nehéz az út.Erre totális para,kisiránkozta,hogy másszak át a szomszédos,kettesre adott útba.Jó.Ez egy 40-45 méteres,III. körüli,nem túl meredek,de törős runoutot kellett átmásszak,a kettes utat pedig végig kellett biztosítanom(köztesek nélkül...),2 nyugdíjas szó szerint elsuhant mellettünk.Kiszenvedtük az utat,a csúcson meg készíthettem róla a heroikusabbnál heroikusabb képeket...otthon meg mesélte mindenkinek,hogy mennyire felelőtlen,önző és veszélyes vagyok... Nem akarom magam Petihez hasonlítani,mert messze nem közelítem meg a képességeit vagy az eredményeit,de mintha ismerős lenne a szituáció.Be kellene látni,hogy ha valamire alkalmatlan vagy,akkor lehet hogy nem kellene erőltetni,mert rajta veszthetsz.Peti nem egy komoly helyzetet tudhat maga mögött,tegyük fel,hogy tudja mit beszél,nyilvánvalóan sokkal többet látott és tapasztalt mint te.Kimentél vele jegezni a Tátrába,most meg fikázod.Gratulálok.
Traxion 2013. Feb. 26. 17:51
Sziasztok! Nem szeretem az arogáns egymást pocskondiázós kommenteket. Most sztem nem kommenteket kell kommentálni hanem a történetet. Szerintem Peti az ország egyik mászó géniusza, nagyon sok siker várhat rá de ezt már Neki is mondtam pár éve hogy ha megéli a 30-40 évet akkor nagy mászó lehet !!tényleg nagy! Ez a történet mit sem bizonyít hogy felelőtlenül viselkedik ez a Tátrában talán belefér de mivan 4000 m felett ha mondjuk mondom neki hogy fáj a fejem hányingerem van akkor kinevet és megy tovább Én meg valami ödémában odaveszek?!?!?! Remélem nem ilyen a mi Petink! A véleményem az hogy az első lavina után vagy még előtt ott hagytam volna a francba! De még szoovákiában is, mert ha nem lett volna megbeszélve előtte akkor más, de így!!! Remélem Peti te is olvasod és reagálsz. En Tajti Gabesz voltam!
Szlankó Zoltán 2013. Feb. 27. 08:44
Sziasztok! Hogy elébe menjünk a további netes csatározásnak, javaslom, hogy a felek egy előre kiválasztott időpontban, bent a MAHOE klubban mondják el saját véleményüket pro és kontra. Ott le is zárhatjuk ezt a sztorit, aki ott van, kultúráltan elmondhatja a véleményét. Kérem, hogy valamelyik szerda estét válasszátok, amikor klub is van, így nem kell különhelységet bérelni! Szlankó Zoltán
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
 (1) baleset (1) balesetveszély (2) jégmászás (2) kommentek (1)
Arhívum:
2013 július (1)
2013 február (3)
szikla blog logo